Sibirsk lerk har den fordelen at trevirket har en høy andel av kjerneved (i snitt ca. 95%) og at densiteten (altså hardheten) ligger på ca. 650 kg/m3 (lik eik og bøk). Dette, i kombinasjon med høye fettandeler, fører til at treslaget er mer råtebestandig og kan benyttes uten overflatebehandling. Dermed er dette et vedlikeholdsvennlig produkt.

 

Fasader kan med fordel leveres behandlet med jernvitrol. Dette for å få en stabil grå patina med en gang.

 

Lerk er et naturlig impregnert produkt som ikke belaster miljøet. Evt. jernvitrolbehandling påfører ingen negative miljømessige aspekter. Behandlet avkapp kan brennes eller leveres til avfallsplasser.

 

Utseende på fasader vil en oppleve ulik fargeforandring over tid. Det skyldes forskjellig påkjenning fra sol, vær og vind. En behandling med jernvitrol vil føre til en jevn sølvgrå patina. Denne effekten vil naturlig skje over tid uten jernvitrol, men fasaden vil ikke nødvendigvis få det samme jevne og ensartede uttrykket. Derfor anbefales det jernvitrol på fasader og dekke.

 

 

NORWOOD kan levere trelast ferdig behandlet med jernvitrol.

 

terrasser som er ubehandlet kan overflaten vaskes med en fettløsende blanding og spyles godt med hageslangen. Jernvitrolbehandlete fasader trenger ikke vedlikehold. Tretak bør sjekkes for grønske og eventuelle sprekker slik at skadete bord skiftes ut.

 

Bruksområder: Treslaget kan brukes overalt utvendig over bakken. I første omgang vil det i stor grad benyttes til terrasser, rekkverk,  brygger, tretakløsninger og forskjellige kledningstyper. NORWOOD lagerfører over 50 dimensjoner i lerk og produserer i tillegg spesialprofiler etter forespørsel. Holdbarhetsklasse: 3–4 .

Jernvitrolbehandlet Sibirsk Lerk
22 x 145 stående dobbeltfals med v spor i midten. (NY)

SØRENSVINGEN BORETTSLAG
Dobbeltfalset liggende kledning jernvitrolbehandlet. (10 år pluss)