Olje

Tak og kledning kan legges behandlet da begynte det verker etterhvert få en sølvgrå farge terrassegulv bør behandles for å benytte beskytte mot søle og sopp.

Olje eller ubehandlet?

Hvis man legger takbord i Norwood lerk er det aller mest naturlig alternativ å beholde taket ubehandlet. Men vi på Norwood anbefaler 1. Strøk klar grunnings olje M/soppdreper for å mette treverket. Klar olje endrer ikke grånings prosessen til treverket.

I østlandsk høyfjell klima får lerken en lys, sølvgrå farge allerede etter et år. Utvendig kledning i sibirsk lerk får en lignende utvikling avhengig av lokal klima.

Terrassegulv i norwood lerk skal behandles med Lerke olje for å beskytte treverket mot sjøl fra mat og drikke. 1 l dekker åtte-12 M2. Leveres i variantene teak og klar. Vi anbefaler også å sette inn all Lerk med Sesonitte fra Owatrol, for å stabilisere trevirketvirket og den eliminerer bort en del sprekkerdannelser, noen uker før man behandler med olje.

Oljen behandling av sibirsk lerk og annet treverk er for å unngå/fjerne svartsopp og mette trevirket. Nytt trevirke bør behandles først med Sesonitte fra Owatrol, deretter grunnings olje med fungicid/biocid (soppdreper) som dreper soppsporene som måtte befinne seg i trevirket.

Etter at Sesonitten er tørket bør man vente noen uker cirka fire-åtte uker, så legges det et toppsjikt med Lerke olje som også inneholder sopp dreper, og som sørger for at det blir vanskelig for sopp og sette seg på tre virket.

Med klar olje, endrer ikke den naturlige grånings prosessen seg.

Med det fuktige klimaet vi har i Norge er det nesten umulig å gardere seg helt mot sopp. Har man først fått sopp, kan man enten skrape det av eller benytte høytrykkspyler med lavt trykk. Deretter lar man lerken tørke, for deretter behandle den med Lerke olje

No Comments Yet.

Leave a comment