Tak og kledning kan legges behandlet, og vil etterhvert få en sølvgrå farge. Terrassegulv bør behandles for å beskytte mot søle og sopp.

 

Olje eller ubehandlet?

Hvis man legger takbord i Norwood lerk er det aller mest naturlig alternativ å beholde taket ubehandlet. Men vi på Norwood anbefaler 1. Strøk klar grunnings olje M/soppdreper for å mette treverket. Klar olje endrer ikke grånings prosessen til treverket.

 

I østlandsk høyfjell klima får lerken en lys, sølvgrå farge allerede etter et år. Utvendig kledning i sibirsk lerk får en lignende utvikling avhengig av lokal klima.

 

Terrassegulv i norwood lerk skal behandles med Lerke olje for å beskytte treverket mot sjøl fra mat og drikke. 1 l dekker åtte-12 M2. Leveres i variantene teak og klar. Vi anbefaler også å sette inn all Lerk med Sesonitte fra Owatrol, for å stabilisere trevirketvirket og den eliminerer bort en del sprekkerdannelser, noen uker før man behandler med olje.

 

Med klar olje, endrer ikke den naturlige grånings prosessen seg.

 

Med det fuktige klimaet vi har i Norge er det nesten umulig å gardere seg helt mot sopp. Har man først fått sopp, kan man enten skrape det av eller benytte høytrykkspyler med lavt trykk. Deretter lar man lerken tørke, for deretter behandle den med Lerke olje.