fra Russland og tundraen ved Bajkalsjøen.

Det er flere arter sibirsk lerk. Lerka levert av Norwood vokser på Permafrosten, i området nord for Baikalsjøen og øst for floden Jenesei i Øst-Sibir. Med sin naturlige, giftfrie impregnering og store styrke har NORWOOD SIBIRSK LERK en mengde forskjellige bruksområder:

Takbord

Bruker du Takbord i SIBIRSK LERK har du et vedlikeholdsbesparende tak som varer i mange av år fremover. Miljøvennlig og Naturligimpregnert fra naturen side, Takvannet som går i sisternen kan brukes til drikkevann.

Terrassebord

Et av de store bruksområdene for SIBIRSK LERK er Terrassebord. Med denne artens suverene styrkeegenskaper er f.eks. 21 mm tykke terrassebord i NORWOOD LERK stivere og sterkere en 28 mm trykkimpregnert furu. Skulle du få flis av lerk i finger eller tær får du ingen betennelse /blodforgiftning som du kan få fra impregnert virke.

Alle terrassebordene leveres med 4 avrundede kanter. 

Diskuter med din snekker om valg av dimensjon på terrassegulv, bjelkedimensjon og senteravstand mellom bjelkene. Vi kan også levere ferdig grunnet med olje m/soppdreper for å beskytte, mette og stabilisere treverket.

Utvendig kledning

Et av de store satsningsområdene for SIBIRSK LERK fra NORWOOD, er varianter av utvendig kledning. Vi leverer et bredt sortiment, som vanlig stående tømmermannskledning med overligger og underligger, liggende kledning med enkelfals eller dobbelfals og Vestlandskledning (Weatherboards).

bilde1_liavn24nesodden-300x199

Liggende Dobbelfals kledning leveres med endepløying = 0 svinn
. Stående dobbelfals med rett kant er lagervare uten endepløying.

Utvendig kledning i NORWOOD LERK kan med fordel stå ubehandlet i årevis, men vil bli noe skjoldete av værpåvirkning. Et godt alternativ er å behandle kledningen med 1 strøk Jernvitriol. Da er kledningen patinert fra starten av, og man unngår skjolder.

 Jernvitrolbehandlet Lerk vil i løpet av ca. et år, ofte avhengig av lokalklima, få en vakker/mørkgrå farge.

Levegg/ støyskjerm

Høy egenvekt og en hard massetetthet gjør at vår sibirske lerk egner seg utmerket til støyskjermer/levegger.

Andre dimensjoner og profiler kan leveres etter avtale. Profiler etter tegning kan produseres.

Holdbarhet

Vi har ingen holdbarhetsgaranti på våre produkter, heller ikke vår Sibirske lerk, men vi kan henvise til lang fartstid i bransjen og med det kunne si av erfaring i både inn og utland at vår Sibirske lerk som kommer fra rundt Bajkalsjøen øst i Sibir og kun den, mest sannsynlig vil vare i mange ti år.

Men som alt annet er heller ikke denne tøffe Sibirske lerken vedlikeholdsfri, vi vil heller kalle den vedlikeholdsbesparende.

Det kommer ann på vær og klima, skygge og fukt osv.. og selvfølgelig om bygge prosjektet er satt opp forskriftsmessig! Håper også at du får et langt og hyggelig forhold til ditt valg av Sibirsk lerk.

Gode råd om å stabilisere og forlenge, både skjønnhetsmessig og levetid, kan du få hos våre selgere.Kontakt oss

Ved levering av Sibirsk Lerk behandlet med jernvitriol

Under ugunstig værforhold – mye nedbør – kan det bli avrenning av Jernvitriol. Løsningen er da å spyle hele bygget eller bygningsdelen med vann til overflødig Jernvitriol er vasket av. Da er problemet løst.

Rustflekker på vindusbeslag og lignende fjernes effektivt med Ferro-Bet Rustfjerner.

Spør oss gjerne hvis det er noe du lurer på.

Faktaboks Sibirsk lerk

Botanisk navn Larix sibirca
Opprinnelse Russland/ Sibir
Fuktinnhold Ovntørket til ca. 18% +/- 2%
Vekt Ca. 700 kg/m3
Farge Gul
Forventet funksjonstid 35 år
Formstabilitet 3 (skala 1-5, hvor 1 er best)
Fargeuttrekk Sjeldent
Profil Glat/Glat
Dimensjoner Standard Europeisk.
XTwood Nei